Overstappen

Overstappen van energieleverancier

Sinds de liberalisering van de energiemarkt kunnen consumenten en bedrijven overstappen van de ene naar de andere energieleverancier. Die mogelijkheid is er al langer, maar het blijkt dat een groot gedeelte van de mensen het niet ziet zitten vanwege de omslachtigheid, de ingewikkelde procedures, vanwege de onoverzichtelijkheid van alle tarieven, kortom het motto bij veel mensen en bedrijven was: Blijf zitten waar je zit!

De laatste jaren is er meer beweging gekomen in de energiemarkt. Nieuwe innovatieve bedrijven en concepten hebben hun intrede gedaan waarbij veel rompslomp rond overstappen uit handen wordt genomen.

Deze website wil u helpen om een helder inzicht te krijgen in de energiemarkt en eigen verbruik en kosten van energie te vergelijken met de huidige markttarieven. U kunt zo in een oogopslag zien wat uw eventuele voordeel is.

Het overstappen van de ene energie leverancier op de andere leverancier is makkelijker dan ooit. Moest u het in het verleden helemaal zelf doen via lastige formulieren met grote kans op fouten, nu wordt het voor u gedaan door het bedrijf waar u naar overstapt.

Gratis overstapservice! Zij hebben de kennis waar op gelet moet worden, zodat alles wat belangrijk is meegenomen wordt. Laat daarom de drempel naar overstappen geen drempel meer zijn. Kijk en vergelijk uw voordeel. Naast het voordeel dat er kan zijn van een voordeliger energieleverancier worden er soms extra welkomstvoordelen gegeven om het overstappen aan te moedigen. Let daarom op de acties om extra voordeel bij het overstappen te ontvangen. Let uiteraard ook goed op de voorwaarden die bij deze actie horen en eventueel of er ook niet een langere dan gemiddelde contractduur bij zit.

Er zijn vele verschillende energieleveranciers actief in Nederland. Omdat je in Nederland zelf mag bepalen bij welke energieleverancier je energie afneemt en je bovendien zelf mag bepalen wanneer en hoe vaak je overstapt naar een andere energieleverancier, is het belangrijk dat je inzicht hebt in de verschillende energieleveranciers die in Nederland actief zijn.

Welke energieleveranciers zijn er in Nederland?

In Nederland zijn er veel energieleveranciers actief. Dit zijn o.a. Anode Energie, Atoomstroom, BudgetEnergie, De Vastelastenbond, DELTA, DONG Energy, E.ON, Electrabel, Eneco, energiedirect.nl, EnergieFlex, Essent, Fenor BV, Greenchoice, Greenfoot Energy, Homestroom, Huismerk Energie, Innova Energie, Kas Energie, MAIN Energie, Nederlandse Energie Maatschappij, Oxxio, Qurrent, Qwint, Raedthuys Pure Energie, Robin Energie, Sepa Green, UnitedConsumers, Vandebron, Vattenfall en Windunie.

De lijst met energieleveranciers bestaat uit enkele grotere namen en enkele kleinere namen, die wat minder populair zijn in Nederland en wat minder worden afgenomen. De populairste energieleveranciers met de meeste gebruikers, zijn DELTA, E.ON, Eneco, Essent, Nederlandse Energie Maatschappij en Vattenfall.

Welke energieleverancier is de beste energieleverancier?

Het is moeilijk om de beste energieleverancier aan te wijzen uit bovenstaande lijst van Nederlandse energieleveranciers. Wie de beste energieleverancier is, is namelijk voor iedere situatie weer verschillend.

Daarom dien je voor jouw eigen situatie te bekijken welke energieleverancier de beste is, door de prijzen en services van de verschillende energieleveranciers te vergelijken en zo de beste energieleverancier te kiezen.

Back to Top