Energie vergelijken


Welkom bij Energieaanbodvergelijken.nl! Zoek je de goedkoopste energieleverancier in Nederland en wil je de energieprijzen vergelijken? Of vind je duurzaamheid en een goede service vooral belangrijk? Op deze site vergelijken we energieleveranciers niet alleen op prijs maar ook op klantvriendelijkheid en kwaliteit van de service en duurzaamheid. Zo kun je gemakkelijk bepalen welke energieleverancier het beste bij je past.

Energieprijzen vergelijken

Wat je voor uw gas en licht betaald is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste waar je woont. Wanneer je bijvoorbeeld in Utrecht woont en bij Essent stroom wilt afnemen, dan maak je gebruik van het vaste stroomnet van Utrecht dat van Eneco is. Je betaalt netwerktarieven die Eneco hanteert en aan je doorberekent. Meestal gebeurt dit via de rekening van uw stroomaanbieder zoals Essent of Vattenfall. Ten tweede is de energieleverancier een belangrijke factor. Energieleveranciers berekenen verschillende tarieven voor gas en licht en hanteren vaak weer verschillende tarieven voor groene en grijze stroom.

Ten derde is uw verbruik bepalend voor wat u betaalt. Dit valt weer onder te verdelen in verschillende factoren zoals uw woonsituatie, isolatie en uw eigen energiehuishouding. Woont u in een tussenwoning of appartement, dan is uw verbruik vaak lager dan een hoekwoning of een vrijstaande woning bij vergelijkbaar woonoppervlak. Ook de mate waarin uw huis geïsoleerd en geventileerd is, is bepalend voor uw energieverbruik. Daarnaast is het gebruik van energiezuinige apparaten en uw eigen gedrag bepalend.

Onderzoek van de Consumentenbond wijst uit dat veel mensen de energieprijs bij hun huidige energieleverancier te hoog vinden. Vaak is de prijs hoger dan de energieleverancier van te voren heeft aangeven. Extra kosten zoals kosten voor energietransport en belastingen zijn vaak niet meegenomen. Vaak zijn de lage energietarieven maar voor een korte tijd geldig en stijgen de tarieven aan het einde van de contractduur.

Energiecontracten worden vaak stilzwijgend verlengd waarbij de energieleverancier de prijzen ook nog eens verhoogd. Dit kan voor onaangename verrassingen zorgen op uw energierekening. Het is daarom belangrijk dat je voor dat je overtapt naar een andere leverancier alle voorwaarden van het energiecontract goed hebt doorgenomen. Ben je van plan om in het volgende jaar weer de laagste energieprijzen te bemachtigen? Vergelijk de energieprijzen van de energieleveranciers daarom altijd weer op tijd en beëindig je huidige contract op tijd!

Uit het onderzoek van de Consumentenbond naar de gemiddelde prijsniveaus van alle energieleveranciers komt naar voren dat Energiedirect, Oxxio, Atoomstroom en Electrabel de 5 goedkoopste leveranciers zijn van 2020 hierbij worden alle kosten meegenomen, zowel de kosten voor het energietransport als het gemiddelde de gemiddelde energiekosten bij deze aanbieders.

Vergelijk energiebedrijven op service

Gemiddeld neemt een derde van de klanten per jaar contact op met zijn de helpdesk van zijn of haar energieleverancier. Vaak zijn dit vragen maar ook klachten of problemen. Twee derde is tevreden over de service van de klantenservice van het betreffende energiemaatschappij. Het antwoord is goed of het probleem is opgelost. Toch zegt bijna twintig procent ontevreden te zijn over de afhandeling van de klacht of vraag. Dit blijft dus een aandachtspunt voor klantenservice bij energieleveranciers. Wil je weten welke energieleverancier de beste score heeft als het gaat om klantvriendelijkheid? Kijk dan op onze website wat de top 5 is.

Vergelijk energiebedrijven op Duurzaamheid

Onderzoek door de Consumentenbond wijst uit dat de Windunie het meest duurzame energieleverancier is. Zij wekken stroom op alleen via windmolens en leveren daarom een honderd procent groene leverancier. Andere groene leveranciers die in de top 5 voorkomen zijn NHEC, Greenchoice en Eneco. Daarnaast beb je nog een aantal leverancier die totaal niet duurzaam zijn zoals Atoomstroom. Deze leverancier levert 100% kernenergie en is daarom de minst groene energieleverancier van Nederland. Daarnaast is Energiedirect ook niet Groen.

Back to Top